Energiekaravaan Duurzaam Leiden

Bewoners van Leiden Noord kunnen in het ‘Gebouw’ Arubapad 2 tussen 13 november en 7 december adviezen krijgen over woningisolatie, verduurzaming en nog veel meer. Op maandag tussen 9 en 11 uur en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur strijkt hier de Energiekaravaan neer. Wethouder Yvonne van Delft verrichtte donderdag om 12.30 de opening.

“Iedereen is hartelijk welkom voor raadgevingen én voor de gezelligheid”, zegt Marcel Terlouw. Hij is een van de leden van de energiekaravaan, voormalig wijkambassadeurs energietransitie die de Coöperatie Duurzaam Leiden zijn gestart. Terlouw: “Met onze coöperatie hebben zij grote plannen om de energietransitie verder op weg te helpen te helpen. En naast activiteiten op het gebied van energie hebben wij bovendien plenty ideeën om de stad ook op andere gebieden verder te verduurzamen”

Coöperatie Duurzaam Leiden werkt samen met anderen bij de oprichting van een duurzaamheidscentrum waar informatie en advies te krijg is over vergroening, klimaatverandering, circulaire economie, voeding, verkeer. “Kom eens langs”, nodigt Terlouw bewoners van Leiden Noord uit. “Ook hebben wij plannen voor een Energie escaperoom waar iedereen met een spannend spel energiebesparing en verduurzaming kan testen.

Het komend half jaar zal in een aantal Huizen van de Buurt advies en informatie gegeven worden tijdens het inloopspreekuur “Goede Buur” over vooral kleine energiebesparende maatregelen en het verlagen van de energierekening. Ook gaan de adviseurs van de Energiekaravaan op afspraak naar mensen toe om tochtstrippen en radiatorfolie te helpen aanbrengen. En natuurlijk is er ruimte voor ontspanning in de vorm van een energiebingo en een rad van avontuur, met prijzen waarmee de energierekening om laag gaat. Ook hebben wij plannen voor een Energie escaperoom waar iedereen met een spannend spel energiebesparing en verduurzaming kan testen.

Een gedachte over “Energiekaravaan Duurzaam Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *