Parkeren toekomstige bewoners van de Aramco bunker straks in wijk Bokhorst?

In het kantoorpand van Urban Interest Plesmanlaan 100 kunnen, indien 15 meter opgehoogd, 420 huurappartementen worden ondergebracht. In de plint is plaats voor commerciële voorzieningen en dag horeca. En onder het gebouw, met de bijnaam Aramco bunker, ligt een parkeerkelder voor 168 auto’s. Volgens de gemeentelijke auto parkeerregels moeten bewoners op eigen terrein parkeren. Gaat de gemeente nu de parkeergarage vergroten, dieper uitgraven? Nee, ze ontheft haarzelf van de regels.

door Hans Schuurman

Omwonenden hebben geen problemen met hun aanstaande nieuwe buren doch vrezen parkeeroverlast. De Verbeekstaat wordt de uitrij route naar de stad en de gemeente legt daar speciaal een bruggetje voor aan richting de naastliggende wijk Bokhorst. De bestaande parkeergarage met 168 parkeerplaatsen voldoet geheel niet aan de bewonersnormen volgens het gemeentelijk parkeerbeleid. Er bestaat echter een ontsnappingsclausule om de garage alleen voor bezoekers van het pand te bestemmen.

Voor de niet woonfunctie, commerciële ruimte waar dienstverlening en dag horeca in de plint gevestigd wordt, is op het drukste moment van de week is 94 parkeerplaatsen genoeg, schrijft de gemeente. En omdat dan parkeerplekken overblijven in de garage, kunnen bewoners wel een plekje huren. Zolang de voorraad strekt, natuurlijk. Er resteren namelijk dan nog 74 parkeerplaatsen voor bewoners van het 420 woningencomplex.  

De gemeente: Wij geven geen parkeervergunningen af aan nieuwe bewoners voor op straat parkeren in de Verbeekstraat. Urban Interest moderniseert de ondergrondse parkeergarage en introduceert een parkeermanagementsysteem waarmee bewoners – en bezoekers parkeren wordt gereguleerd. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers”, vindt de gemeente. “Ook bewoners kunnen een parkeerplek huren”.

De omwonenden van de Verbeekstraat bezochten enige tijd gelden al de informatie – en tafeltjes avonden over het renovatieplan Plesmanlaan 100. Zij protesteerden tegen het ingetekende bruggetje naar de Bockhorst vanwege gevreesd parkeeroverlast. Toen Plesmanlaan 100 nog een kantoor was, parkeerden de werknemers hun auto in de wijk. Bokhorst werd parkeervergunning plichtig op werkdagen. Nu Plesmanweg 100 bewoond gaat worden, bewoners met auto’s die s ’avonds en in het weekend hun auto kwijt willen is de wijk minder gevrijwaard van parkeeroverlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *