Kiekedief tunnel in de Merenwijk dicht

Begin december vorig jaar werd de Kiekedief, de fiets en voetgangers tunnel onder de IJsselmeerlaan afgesloten. Voetgangers en fietser steken nu de drukke IJsselmeerlaan over, wat verkeersgevaarlijke situaties oplevert. Wat is er aan de hand en waarom moet het zo lang duren?

De gemeente: Dunea constateerde begin december een lek in hun hoofdwaterleiding. Dit merken zij aan als een calamiteit waardoor fietsers en voetgangers niet meer door de tunnel konden. Het lek is tot nu toe beheersbaar en de situatie wordt dagelijks door Dunea gecontroleerd. Door weersomstandigheden en de hoge grondwaterstand konden de herstelwerkzaamheden nog niet uitgevoerd worden. Vooralsnog is de planning van Dunea om op 5 en 6 februari het lek te repareren. Daarna kan, na het herstel van de verharding, de fiets- voetgangerstunnel weer open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *