The Sting de nieuwe bibliotheek locatie ?

Bewoners van de Nieuwstaat en omgeving hebben legio bedenkingen tegen de verbouwing van de Centrale bibliotheek van BplusC . Dit pand krijgt, afhankelijk van het beschikbare geld, een flinke opknapbeurt. Bewoners zeiden op de informatieavond dat zij zich blauw ergeren aan de dagelijkse kluwen fietsers vin de straat, de slechte bereikbaarheid van de straat en zij vrezen bovendien dat een eventuele op- of uitbouw hun blikveld uit hun huis beperkt. “Is de leegstaande winkel van The Sting, Breestraat 76, misschien een alternatief?

Zeven jaar lang zocht de gemeente naar een geschikte(re) nieuwe locatie voor BplusC en de zoektocht kwam uit op dezelfde plek, Nieuwstraat 4. Andere locaties in de race indertijd, Catharinasteeg/Breestraat/Aalmarkt vond het stadsbestuur allemaal te klein. En een verdieping in het oude V&D gebouw, dat was destijds de publiekskeuze, durfde B&W niet aan uit vrees beperkt te worden in haar zeggenschap bij inrichting. De verbouwing van het Nieuwstraat pand werd indertijd begroot op 6,2 miljoen euro. Een bedrag inclusief het twee keer heen en weer slepen van boeken. De hele operatie zou ca. 5 jaar gaan duren.

In de Nieuwstraat buurt wordt gesproken over drie verbouwing scenario’s: Van ’t type small, medium en large. De eerste is overal een vers likje verf, de laatste de afbraak van de étage opbouw uit de ’80 jaren en vervanging van een echte verdieping. Voor die laatste optie vrezen de omwonenden in hun vrije (uit)zicht van uit hun woningen beperkt te worden.

En The Sting pand? Fietsen stallen bij The Sting is geen problemen. Naast het pand is een ondergrondse fietsenstalling die nog steeds matig gebruikt wordt. Achter het pand stukje (voormalige V&D) en daar achter De Waag incidenteel voor presentaties. Kansrijk, toch!  “Inderdaad”, bevestigt de gemeente, “The Sting is beschikbaar, die gaat verhuizen naar de Haarlemmerstraat”. Maar we hebben even snel gekeken en The Sting aan de Breestraat 76 is geen optie hoor, echt te klein, heeft niet de benodigde vierkante meters voor de bibliotheek die ons voor ogen staat. En de gemeenteraad heeft toch al gekozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *