Milieustraat werkt verder op afspraak

Sinds 1 februari vorig jaar beproeft de milieustraat aan de J.C. de Rijpstraat werken op afspraak. Dit jaar op proef verliep volgens de gemeente tot volle tevredenheid van hen en de bezoekers. Bezoekers blij, zij hoeven nooit meer lang te wachten. Medewerkers content omdat zij soms bij lange wachttijden getrakteerd werden op gemopper en  gescheld van geïrriteerde klanten. Bovendien bleek de vrees dat meer afval langs de weg gedumpt zou worden, onterecht. ‘Geen lange rij, iedereen blij’?

Alleen Leidenaren die over alle tijd van de wereld beschikken en bij ‘t garage opruimen denken: ‘Kom ik breng die zooi meteen even weg, ’t zal nu wel niet druk op de Milieustaat’. Zij moeten tegenwoordig bellen of mailen.  Een afspraak maken voor een tijdsrip kan telefonisch 14071 (3) of via de website www.leiden.nl/milieustraat . De venstertijd voor een bezoek met de auto is regulier 15 minuten, een half uurtje kan ook als ‘t nodig is. De Milieustraat is geopend van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. Maar de laatste afspraak die ingepland kan worden, is om 15.45 uur. Voor een afspraak van een half uur 15:30 uur. Voor de werknemers geldt de 16.00 uur: ‘klaar naar huis’.

Warenhuis

Bij afgifte van voorwerpen bij het Warenhuis, komt het voor dat die betrokken medewerker het item niet wil innemen. “Kapot”, zegt hij, “breng ‘t maar naar de milieustraat”.  Maar daar heb je niet op gerekend. De gemeente: In zo’n situatie zijn er verschillende mogelijkheden. “Als je lopend of met de fiets bent, kun je het voorwerp zo naar de milieustraat brengen. Klanten die lopend of op de fiets komen, hoeven geen afspraak te maken. Maar als het om zwaardere dingen gaat, die je alleen per auto kunt vervoeren, dan kun je ter plekke een afspraak maken om het langs te brengen. Vaak is er op de dag zelf nog genoeg ruimte om langs te komen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *