Elektriciteit  voor verbouwing Kopermolen

De extra stoomvoorziening die bij de Houtzaagmolen wordt aangelegd is feitelijk de start van de renovatie van de Kopermolen. De vernieuwing van het winkelcentrum in de Merenwijk gaat ongeveer 4 jaar duren. Het wordt groener, minder versteend en het interieur van het winkelcentrum ondergaat een complete gedaanteverwisseling. Er komen Tiny Houses,  een ondergrondse parkeergarage en een woontoren. De Ketelmeerlaan wordt verschoven.

De verbouwing van de Kopermolen begint aan de noordkant (parkzijde) en de  verschuift geleidelijk zuidwaarts, richting Ketelmeerlaan. In de eerste week van februari zijn Liander en de Telecombedrijven al begonnen met het verleggen van de kabels en leidingen. Het Chinees restaurant Panda wordt begin maart gesloopt, hier worden de Tiny Houses (37 m2) tegen het talud aangebouwd. Ze hebben uitzicht op het park. Dit worden sociale huurwoningen.

De sloop van de (oude) Hema en de snackbar erachter begint in 2025. Hier komt de ingang van de ondergrondse parkeergarage met ruimte voor 101 auto’s voor zowel bewoners als winkelbezoekers. De eerste uren parkeren zijn gratis. Ook komt hier de woontoren, passend tussen de omringende appartementsgebouwen, met ca. 75 middelhuur en vrije sector woningen. Deze is naar verwachting in 2028 klaar. De Ketelmeerlaan die voor de Kopermolen ligt schuift op richting Slaaghwijk flats. Door die te verplaatsen ontstaat er een groter plein voor de Kopermolen en wordt de verkeersveiligheid verbeterd.   De openbare ruimte rond de Kopermolen ondergaat een grote verandering. Door vergroening en een slimme indeling van het gebied wordt de Kopermolen een prettige plek om te verblijven. Tijdens de bouw in rond de Kopermolen moet rekening gehouden worden met wegafsluitingen, vernauwingen en minder parkeerplaatsen. Jeroen Bakker is de omgevingsmanager die graag vragen beantwoordt van bewoners en bezoekers 06-52699096 of met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *