Gemeente maakt plannen zónder Stevenshof-bewoners

Vertegenwoordigers van de Stevenshof beklagen zich erover dat het stadsbestuur hen met haar plannen van een tweede milieustraat in hun wijk helemaal buitensluit. Als de milieustraat naar de Stevenshof komt, heeft dat ingrijpende gevolgen voor ons woon- en leefklimaat, ons groen, wegen en geluidhinder, waarschuwen de boze Stevenshof vertegenwoordigers.

De schrijvers zijn de wijkvereniging, ondernemers, winkeliers en het Dierenasiel van de Stevenshof. Door de vestiging van een milieustraat zien de vertegenwoordigers problemen ontstaan voor hun bereikbaarheid, veiligheid alsmede vitaliteit van bewoners, bezoekers en werknemers. De milieustraat trekt volgens hen veel verkeer aan, het knooppunt De Vink en rotonde Haagse Schouwweg wordt nog drukker. En het winkelcentrum De Stevensbloem slechter bereikbaar, vrezen zij.

Milieustraat op afspraak

De ondernemers van het bedrijventerrein Stevenshof/Westwal drongen er al veel langer aan bij de gemeente op een verkeersveiliger Kenauweg en Stevenshofdreef. Zij vinden dat er geen plaats is voor fietsers en voetgangers. Ook wordt volgens hen de ontsluitingsweg naar de Stevenshofbloem nog drukker met meer opstoppingen als gevolg. Behalve al deze verslechteringen gaat volgens hen leefbaarheid achteruit door toename van geluidoverlast, stank en mogelijk ongedierte aan.

De briefschrijvers eisen meer betrokkenheid bij de plannen en een onafhankelijk onderzoek vóórdat de gemeente onomkeerbare beslissingen neemt. Buurtgenoten die minder pessimistisch zijn, wijzen erop dat hoogstens de helft van het milieustraat verkeer, het immers de tweede, naar de Stevenshof gaat. En dat de milieustraat tegenwoordig op afspraak werkt, wat ook verkeer regulerend werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *