Neuteboom winkels in andere handen

Neuteboom de Kaas- en Verswinkels in de Kopermolen en Winkelhof sloten vorige week. De voormalige eigenaar Gerard Neuteboom (70), verkocht beide zaken drie jaar geleden. Met pijn in zijn hart constateert hij dat de nieuwe eigenaar failliet ging en De Zuivelhoeve uit Twello beide goed lopende zaken uit ‘de boedel’ kocht. De naam Neuteboom verdwijnt uit de Kopermolen en Winkelhof, dat vind ik best wel verdrietig, zegt hij verdrietig.

“De Neuteboom winkels werden decennia lang gerund door zijn naamgever. “Mijn vader, Gert, begon in 1947 een boter-, kaas- en eierenwinkel aan de Haarlemmerstraat. Mijn broer Ruud in ik dreven later succesvol een kaas, wijn, noten en vleeswarenwinkels.  Ruud in Voorhout en Zoeterwoude en in Leiden en Leiderdorp, ik ”. En hij vervolgt: “Toen vijftig jaar geleden de Merenwijk gebouwd werd begon ik een supermarktje in Condorhorst, die samen met de Arendshorst het eerst gebouwd werden. Mijn vader zorgde ervoor dat ik een plek in het winkelcentrum van de Merenwijk kreeg”. “Wist je dat Neuteboom de laatste oorspronkelijke winkel van de Kopermolen is!”.

Gerard, de vraag die op ieders lip ligt in de Merenwijk: “Hoe kan een zaak met zo’n goede klandizie na drie jaar met een andere eigenaar nou failliet  gaan?” Neuteboom: “Ik weet ’t echt niet, ik kan niet in iemand anders portemonnee kijken. Dus wil ik er ook niet over speculeren”. “Maar het formele antwoord, ken ik wel: Failliet ben je als de schulden van de eigenaar groter dan zijn dan zijn baten”. Dit faillissement betreft overigens niet de vestigingen in Voorhout en Hazerswoude-Rijndijk.

Neuteboom: “Hoewel ik dus al enige jaren geen eigenaar meer ben, beschouw ik de zaken wel als ‘mijn kindje’. Voel ik mij verwant met de 16 personeels leden waarvan sommigen 30 tot  20 jaar bij mij werkte. Mag ik via jou ook al mijn trouwe klanten bedanken voor hun jarenlange klandizie”.  De Zuivelhoeve met tientallen vestigingen verspreid over Nederland voert een assortimenten van kaas, wijn, bier, noten, worsten en tapa’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *