Woonboot te hoog voor Zijlpoortsbrug

“Over de rekening van het transport van zijn woonboot door de Zijlpoortsbrug, praten we pas als ik er doorheen ben”. Jeroen Zijl liet buiten de stad  een nieuwe woonark bouwen. Hij pleegde naar eigen zeggen zorgvuldig overleg met de gemeente over de maten van het schip opdat hij naar zijn oude ligplaats  aan de Zijlsingel kon terugkeren. Sinds juni ligt hij te wachten voor de brug, knarsetandend dat hij niet verder kon omdat hij te hoog was. Het beweegbare deel van de Zijlpoortsbrug werd donderdagochtend verwijderd door de firma Schols en een uurtje later duwde (duw) boot kapitein Paul Groen de woonboot de brug door. Ongeveer 15 cm. resteerde aan beide zijnden van de boot en bij het vrijwel windstille weer,  was het ‘appeltje eitje’. Maar wie gaat dat betalen? De gemeente is terughoudend  in haar reactie, maar straalt uit dat  zij geen fouten maakt. Jeroen Zijl blaakt van zelfvertrouwen over zijn gelijk. Het is ook geen klein meet verschilletje, de hoogte van de woonboot en de hoogte van de door vaarbare brugdeel scheelt zo ’n beetje een meter! Een brugdeel heffen kost ca. € 10.000 en daar komt de kosten van een duwboot bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *