Extra afgiftepunt van Voedselbank in de Mors

De Voedselbank Leiden e.o. opent op donderdag 7 maart in de Mors een loket voor de uitgifte van voedselpakketten. Naast de hoofdvesting Willem Barentszstraat, op bedrijventerrein de Waard, is dit afgiftepunt beter bereikbaar voor bewoners van de Mors en Stevenshof. Het bestuur liet haar oog vallen op het Denksportcentrum Robijnstraat 4, omdat dit gebouw overdag toch weinig gebruikt wordt. Eigenlijk is het ‘t derde uitgiftloket, want de Voedselbank heeft ook een soortgelijk uitgiftepunt in de Opstandingskerk in Leiden Zuidwest. Anders dan op het bedrijventerrein De Waard is hier (ook) geen supermarkt opstelling van de producten waar klanten tot een bedrag van € 35 kunnen ‘shoppen’, maar worden voedselpakketten verstrekt.

Vraag

Voorzitter Frank Mittertreiner geeft desgevraagd een korte update over de ontwikkelingen van de Voedselbank. “Die is meer nodig is dan ooit”, zegt hij. “Het beroep op de voedselbank stijgt nog steeds. Bijna 600 huishoudens zijn klant bij de voedselbank, het zijn ca. 1600, waaronder ruim 600 kinderen (t/m 17jaar)”. “Toch hebben wij nog steeds het idee dat er nog veel mensen ‘onder de radar’ blijven”, aldus Mittertreiner. “Deze mensen opsporen is een initiatief van de gezamenlijke Voedselbanken in Nederland. Bij die zoektocht horen ook (potentiële) doorverwijzers”.

De voedselbank is er voor iedereen die niet genoeg geld heeft om eten te kunnen kopen. Of je hulp krijgt van de voedselbank, hangt af van hoeveel je iedere maand overhoudt voor boodschappen en kleding. Dat rekenen we voor je uit door alle inkomsten op te tellen. Kom maar eens langs voor een praatje. Eerst bellen kan ook 06 19246408 .

Aanbod

En het aanbod van voedsel, zijn daar verschuivingen in? Mittertreiner: “Ja, dat merken wij zeker. De supermarkten leggen steeds vaker producten die enigszins gedateerd zijn in hun eigen schappen te koop. Hierdoor wordt hun aanbod kleiner. Met als gevolg dat wij dat zelf moeten inkopen.

Het uitgiftepunt in Denksportcentrum Leiden opent volgende week donderdag, 7 maart, en is elke donderdag open tussen 12.00 en 14.00 uur. Voorlopig gaat het om een proef van een jaar. Opstandingskerk in Leiden Zuidwest. Ook dat is op donderdagmiddagen open.

De voedselbank wordt gesubsidieerd door de gemeente maar donaties van particulier zijn van hartelijk welkom op NL82INGB 000 1152 165 t.n.v. stichting Voedselbank Leiden e.o.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *