Hoe maakt ProRail het reizen per trein aantrekkelijker?

Verkeerswethouder Ashley North en ProRail regiodirecteur Helga Cuijpers drukken samen op de rode knop als het startsein voor ‘t in werking stellen van de het online enquête over de spoorlijn Leiden en Dordrecht. Dit spoortraject, ook wel de ‘Oude Lijn’ genoemd, verbindt sinds 1847 Leiden, Den Haag, Delft, Schiedam, Rotterdam en Dordrecht. Er is 1,6 miljard euro opzij gelegd voor aanpassingen langs dit spoor. Komt ook geld beschikbaar voor de knelpunten bij Leiden Centraal?

Het inwonertal van de Zuidelijke Randstad groeit flink de komende jaren. Gepland zijn 170.000 woningen plus 85.000 arbeidsplaatsen bij in deze steden langs de ‘Oude Lijn’. Om als vervoeder (nog) aantrekkelijk(er) te zijn, gaat ProRail deze nieuwe woon- en werklocaties beter ontsluiten. Het Rijk en de regio trekken hiervoor 1,6 miljard euro uit, in de hoop haar klanten te behagen.

Om dit proces in goede banen te leiden werd ‘Populaties, een startup van de TU Delft’, in de arm genomen. Niek Wouters van dit bureau mét een groepje Delftse student, kregen een vragenlijst over de waardering van het Stationsplein. Met een app. scoorden zij punten voor ’t aanwezige groen, fietsenstallingen en fietsers- en voetgangersverkeersveiligheid voor Leiden C.S. De waarderingen die de studenten gaven waren voor veen geen verrassing. Versteende omgeving, Fietsenstalling rond Leiden C.S. best in orde, maar de verkeersveiligheid en busstation belabberd. De uitkomsten van de enquête voor het Knooppunt Leiden Centraal maken straks deel uit in het lopende participatietraject dat in januari is gestart. Tot dinsdag 30 april is het mogelijk mee te doen met de enquête via   www.raadplegingoudelijn.nl  en je verbeteringen aangeven langs de ‘Oude Spoorlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *