Fiets parkeerplekken op autoparkeervakken loopt geen storm

Als je in een woonwijk je auto parkeert in een straat, blokkeer je ‘t uitzicht van de bewoner. Maar durf je ook je fiets tegen de pui van diezelfde woning te zetten? Nog voor je wegloopt, tikt de bewoner woedend op het raam. Wat móét dat! Maar waar moet de bovenwoningbewoner, de student of de toevallige bezoeker dan zijn rijwiel kwijt? “Autoparkeervakken inwisselen voor fietsparkeer plekken besloot het college vier jaar geleden. En hoe staat ’t daar nu mee?

Dezelfde politieke voorvechters van GroenLinks en D66 bonden opnieuw de ‘kat de bel aan”. Er staan momenteel twee fietsvlonders in de hele stad. Eén in de Roemer Visscherstraat ter hoogte van nummer 40 en de ander in de Pretoriusstraat op de hoek met de Morsweg. Voor beide locaties geldt dat de gemeente bezig is deze plek is deze definitief in te richten met vaste fietsenrekken. En de op de Groenhovenstraat, daar is onder anderen inmiddels plaatsgemaakt voor zo’n permanente fietsparkeer plek.

Hoe kom je in Leiden aan een fietsvlonder/fietsenrek? De gemeente: “Voor fietsenrekken op de stoep zijn handtekeningen van minstens 3 adressen nodig. Voor fietsenrekken op de plek van een autoparkeerplaats zijn handtekeningen van minstens 7.

Met dergelijke ontmoedigende voorwaarden loopt zeker geen storm met de aanvragen? Toch wel hoor ik er ligt nog een stapeltje aanvragen op een bureau maar de meesten moeten wij helaas afwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *