De jacht op weesfietsen is geopend

Vorige week woensdag kregen de 8 fietsen hier op een rijtje langs de Nieuwe Beestenmarkt een gedateerde sticker over spatbord en achterband geplakt. De gemarkeerde fietsen mogen er maximaal vier weken blijven staan. Daarna krijgen ze van de gemeente de officiële de status van ‘weesfiets’ en worden ze meegenomen naar fietsdepot Willem Barentszstraat 20. Staat allemaal op de sticker. De eigenaar kan daar zijn rijwiel ophalen tegen betaling van € 26. Als het voorspellend rekenwerk van de gemeente klopt, staat hier volgende maand nog maar één fiets. Want één op de acht gestalde fietsen in de stad is een weesfiets, rekenden zij uit op het stadskantoor. Nou, dat ruimt toch lekker op toch!  Even verderop een half liggende fiets maar met een groene sticker. De gemeente heeft dit rijwiel tot ‘wrak’ gedegradeerd, deze titel verdient het karretje als die twee of meer mankementen vertoont. De fiets mist de koplamp en de ketting ligt eraf. Dit is ook wel een heel sneu geval met al die gebreken. Gelukkig wordt die uit z’n lijden verlost zodra de gemeente passend vervoer heeft en vervolgens vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *