Schorsing Sleutelstad directeur De Waard opgeheven

Het bestuur van de regionale zender Unity.NU-Sleutelstad heft de schorsing van Sleutelstad directeur Chris de Waard op. Zij hadden hem buiten dienst gesteld toen hij publicitair naar buiten bracht als zender Sleutelstad (weer) alleen door te gaan. De vrijwilligers van Sleutelstad vrijwilligers legden uit solidariteit met hun directeur hun werk neer.  Aanleiding van de mediaruzie was de keuze van het bestuur om uit financiële overwegingen één studio , die van Sleutelstad, af te stoten. Het lont in het kruitvat was dat De Waard vervolgens openbaarde alleen met Sleutelstad verder te willen gaan.

Het bestuur van Unity.NU Sleutelstad is zich kapot geschrokken van alle de commotie. Zij stelt nu een onafhankelijke vakbekwame bemiddelaar aan. Wat zij natuurlijk vóór de fusie had moeten doen om alle neuzen in de zelfde richting te zetten. Rudo Slappendel (Unity) en Chris de Waard (Sleutelstad) waren jarenlang gedongen elkaars concurrent te zijn in de strijd voor kijkers en luisteraars uit Leiden en de regiogemeenten. Dat kwam de onderlinge verhoudingen niet ten goede. Het bestuur heeft de onderlinge animositeit en het maatschappelijk draagvlak van Sleutelstad onvoldoende onderkend. In 2026 wil de grootste sponsor van lokale zenders, het rijk, het aantal van 230 terugbrengen naar 80 regionale zenders. Met haar zeggenschap over frequentie toedeling én subsidies bepaalt zij het speelveld van de regionale zenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *