Nieuwe looproute naar Mediterrane tuin

Vorige week op Koningsdag werd het verdiepte wandelpad in de Hortus Botanicus officieel in gebruik genomen. Het pad ontsluit de Mediterrane tuin een plek die je voordien zomaar over het hoofd zou zien. Langs de Sterrenwacht en de Witte Singel loopt de Hortus bezoeker onder een nieuwe stalen brug door en verder langs de beschoeiing van het talud van de 5de Binnenvestgracht.  Bezoekers kunnen nu een rondje lopen. Door het ‘schiereiland’ van de  Sterrenwacht raakten zij wel eens in verwarring met de route óf verlieten (per ongeluk) de tuin via het draaihek. Door de aanleg van de nieuwe looproute wordt de Hortus niet groter, alles blijft binnen het eigen terrein. 

De bewoners van de  5de Binnenvestgracht vreesden aanvankelijk drommen mensen die, lopend aan de overkant van het grachtje, langs hun huis voorbij zouden trekken. Maar met de huidige afscheiding van klimop onttrekt de Hortus bezoekers aan het zicht van bewoners. De omwonenden van het grachtje werden vorige week donderdagavond uitgenodigd voor een eerste rondwandeling en barbecue etentje. Met een glaasje in de hand zwaaiden de organisatoren lof toe. Niet alleen voor de gekozen onzichtbaarheid oplossing maar ook voor de wijze waarop ze regelmatig op de hoogte gehouden werden van de voorgang van het project.

Tijdens de graafwerkzaamheden werd op drie plaatsen op de oude stadsmuur gestoten. Hier bleek een verdedigingstoren van de stadsmuur gestaan te hebben. Er zijn plannen deze stukjes muur met Ledlampen aan te lichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *