Rhijnvreugd komt eindelijk van de grond

Op de hoek van de Willem van der Madeweg en de Hoge Rijndijk ligt een verrommeld veldje met wat vervallen woningen en bedrijfjes er naast.  Fier steekt er achter een oude fabrieksschoorsteen de lucht in. Alles verdwijnt gelukkig behalve de schoorsteen die aan het ambachtelijk verleden van een pottenbakkersbedrijf herinnert. Rhijnvreugd, heet de locatie genoemd naar een buitenplaats daterend uit 1725. Volgens het bestemmingsplan worden hier 75 woningen gebouwd, 30 sociale huurappartementen, 30 middel dure huur- of betaalbare koopappartementen en 15 eengezinswoningen in houtbouw die heel chique aan de Rijn liggen. “Een aantal ervan zijn ‘grondgebonden’ staat straks in de verkoop advertentie. Maar de woningen hebben wel bovenburen kun je zien op de gelikte artist impression. Het was een ingewikkelde deal die jarenlang de woningbouw ter plaatse ophielden.  Vuile grond opruimen, ‘t kostte tonnen, bedrijven Vink en Verhagen die stukje grond bezaten en andere kaveltjes wilden verwerven. Mooi plekje om te wonen aan de rand van Leiden vlak bij de A4, maar die zie je niet, die is loopt daar verdiept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *