Woningbouw op Touwspeelplaats

Op de plaats waar nu de Rode Touwenspeelplaats staat, hoek van de Sumatrastraat en Antillenstraat, komen 3 woonblokken met totaal 50 sociale huurwoningen. De blokken worden maximaal 14, 17 en 25 meter hoog en gebouwd door Ons Doel. Op de ‘Touwlocatie’ staan speeltoestellen en een voetbalkooi die verplaatst worden naar een andere plek in de wijk. Hierover vindt nog overleg plaats met de buurt. De start van de woningbouw vindt uiterlijk in december 2025 plaats. Met de bouw van deze woningen komt er een verhuisbeweging op gang voor de bewoners van de rest van de Kooi. Kooi bewoners die moeten verhuizen hebben een terugkeer garantie. Maar hoewel drie kwart van hen aanvankelijk aangeeft hiervoor wel belangstelling te hebben, maakt slecht 10% er ook echt gebruik van. Voor behoud van hun parkeervergunning hoeven ze dat in ieder geval niet  te doen, want die vervalt ook als je hier terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *