Vegro Merenwijk sluit

De gemeente bemoeit zich niet met de sluiting van de zorgwinkel Vegro in de Kopermolen, antwoordt B &W op vragen van het CDA.  Volgens het stadsbestuur bepalen ondernemers zoiets zelf en is winkelsluiting niet de verantwoordelijkheid van de gemeente. Tegen de sluiting van Vegro per 1 juli in de Merenwijk werd door bewoners een handtekenactie van gevoerd die het CDA ondersteunde  omdat het publieke toegang tot zorgproducten zou beperken. Van het recht op vragen stellen aan het College van b & W maken raadsleden veelvuldig gebruik. Soms ook als het antwoord voorspelbaar is en zij alleen burgers willen pleasen. Volgens de gemeente is het voor de Merenwijkers natuurlijk reuze fijn in eigen buurt zo’n toegankelijke thuiszorgartikelen winkel in hun buurt te hebben. “Wij letten wel op of de voorzieningenniveaus onder lokaal beleid vallen en niet commercieel”, aldus de gemeente. Bij voorbeeld onderwijshuisvesting, speelruimte beleid, sport, gezondheid en een sterke sociale basis. “Voorzieningen die daarentegen in de markt tot stand te komen, zoals cafés, apotheken en dus ook thuiszorgwinkels daar bemoeien wij ons niet mee. Er zijn ook nog Vegro winkels in Leiderdorp, Katwijk, Wassenaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *